MENY

Varje dag serverar vi våra klassiker

 

– Köttbullar med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka & gräddsås.
149 kr

– Nordiska Kantinens Croque Monsieur, serveras med kycklingsoppa smaksatt med tomat, höstgrönsaker & krispig grönkål.
155 kr

– Bananpannkaka med blåbärssylt & färska blåbär, vanilj- & yoghurtgrädde

samt bananchips.
95 kr

Alla rätter går att få i barnportion för (105 kr). Bröd, salladsbuffé & kaffe/te ingår alltid.

 

Meny vecka 39

 

Måndag

– Högrevsgryta smaksatt med marockansk curry, Márquez, smörrostad spetskål, vita bönor, yoghurt samt kryddkokt ris.

145 kr

– Lasagne på rökt lax, spenat & saffranssås toppad med

ruccola, tomat & parmesan.

149 kr

– Morotsfalafel smaksatt med mynta & ingefära, tabouli, humus samt rostade rotfrukter från Gotland (vegetarisk).

145 kr

 

 

Tisdag

– Wallenbergare med lökfrästa gröna ärtor, brynt smör,

rårörda lingon & potatispuré.

149 kr

– Krämig currydoftande fiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkål serveras med aioli.

145 kr

– Morotsfalafel smaksatt med mynta & ingefära, tabouli, humus samt rostade rotfrukter från Gotland (vegetarisk).

145 kr

 

 

Onsdag

– Citron- & vitlökstekt kyckling Korma, spenat, cashew & naanbröd serveras med basmatiris.

149 kr

– Vinpocherad spättafilet (MSC), ångad spetskål, räkor samt sockerärtor, smörad hummersås & dillkokt potatis.

149 kr

– Morotsfalafel smaksatt med mynta & ingefära, tabouli, humus samt rostade rotfrukter från Gotland (vegetarisk).

145 kr

 

Torsdag

– Viltskavsgryta, stekt skogssvamp, rotfrukter, syltlök, rårörda lingon & potatispuré.

145 kr

– Parmesangratinerad torskburgare med tomat, oliv & kapris, grillad citron samt potatispuré & brynt smör.

145 kr

– Moussaka på spenat, potatis, tomat & rosmarin toppad med ostsås & semitorkade medelhavsgrönsaker (vegetarisk).

145 kr

 

 

Fredag

– Stekt panerad fläskschnitzel, höstsvamp & sockerärtor serveras med varm potatissallad.

155 kr

– Halstrad limemarinerad lax, risoni i gräslökssmörsås, broccoli & smörkokt pumpa.

149 kr

– Moussaka på spenat, potatis, tomat & rosmarin toppad med ostsås & semitorkade medelhavsgrönsaker (vegetarisk).

145 kr

 

Helgmeny 2-3 oktober

 – Italiensk färsbiff med mozzarella & basilika serveras med ratatouille & rostade potatisklyftor. 156 kr

156 kr

– Friterad kolja & scampi med salsa & limeaioli serveras med jasminris & friterad persilja.

165 kr

– Moussaka på spenat, potatis, tomat & rosmarin toppad med ostsås & semitorkade medelhavsgrönsaker (vegetarisk).

145 kr

 

VID ALLERGIER, FRÅGA VÅR PERSONAL

Varje dag serverar vi våra klassiker

 

– Köttbullar med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka & gräddsås.
149 kr

– Nordiska Kantinens Croque Monsieur, serveras med kycklingsoppa smaksatt med tomat, höstgrönsaker & krispig grönkål.
155 kr

– Bananpannkaka med blåbärssylt & färska blåbär, vanilj- & yoghurtgrädde

samt bananchips.
95 kr

Alla rätter går att få i barnportion för (105 kr). Bröd, salladsbuffé & kaffe/te ingår alltid.

 

Måndag

– Cannelloni med ragu på kalvfärs, salsicca med mozzarellacrème
samt basilika, rucola & tomat.
149 kr

– Kolja bakad med vin, vongole, svart vitlök & timjan serveras med cime di rapa, gotlandspotatis & cannelinibönor i blåmusselsås.

149 kr

– Krämig gryta på rostade gulbetor med vitt portvin, curry, rostad Tollbypotatis & höstsvamp samt chutney på höstäpple smaksatt med svart kummin (vegetarisk).

145 kr

 

Tisdag

– Biff à la Lindström serveras med rödvinssås, persiljesmör, haricots verts & saltgurka samt potatispuré.

145 kr

– Linguini serveras med rökt lax i krämig vitvinssås med broccolirybs, gräslök & parmesan.

145 kr

– Krämig gryta på rostade gulbetor med vitt portvin, curry, rostad Tollbypotatis & höstsvamp samt chutney på höstäpple smaksatt med svart kummin (vegetarisk).

145 kr

 

Onsdag

– Kantinens pytt i panna med inlagda rödbetor, stekt lantägg, senapscrème & riven pepparrot.

145 kr

– Laxqueneller serveras med hummersås, mangold & rotfrukter samt räkor & dillkokt potatis.

149 kr

– Krämig gryta på rostade gulbetor med vitt portvin, curry, rostad Tollbypotatis & höstsvamp samt chutney på höstäpple smaksatt med svart kummin (vegetarisk).

145 kr

 

Torsdag

– Krispigt friterad kycklinglårfilé med tomat- & majssalsa serveras med jalapeño-coleslaw & lime på tortilla.

145 kr

– Bakad långafilé Grenoble med rostade gotlandsbetor, kapris, brynt smör samt potatis sauterad med schalottenlök & grillad citron.

145 kr

– ”Tortilla Andaluza” fylld med sauterad potatis, brynt lök & medelhavsgrönsaker serveras med saffransaioli samt tomatmandelsalsa (vegetarisk)(MANDEL).

149 kr

 

Fredag

– Kalvfärsbiff, lufttorkad skinka, persiljestekta champinjoner serveras med citron samt polenta & brynt smörsky.

155 kr

– Stekt panerad sejfilé serveras med curryremoulad, citron, picklad lök, smörkokt potatis & friterad persilja.

149 kr

– ”Tortilla Andaluza” fylld med sauterad potatis, brynt lök & medelhavsgrönsaker serveras med saffransaioli samt tomatmandelsalsa (vegetarisk)(MANDEL).

149 kr

 

Helgmeny 16-17 oktober

– Kycklinggryta med bönor & sidfläsk serveras med rostad schalottenlök & picklade senapsfrön samt potatispuré.

156 kr

– Halstrad lättrimmad lax serveras med citron, blomkål, pepparrotsmajonnäs samt potatiskroquette smaksatt med rökt lax & smetana.

165 kr

– ”Tortilla Andaluza” fylld med sauterad potatis, brynt lök & medelhavsgrönsaker serveras med saffransaioli samt tomatmandelsalsa (vegetarisk)(MANDEL).

149 kr

 

VID ALLERGIER, FRÅGA VÅR PERSONAL